רבים מאלה הבוחרים להמנע מלשתות או לאכול מוצרי חלב מבעלי חיים, מחפשים תחליפים צמחיים, בריאים וטעימים. בדף זה אצרף כמה המלצות שונות שיכולות להתאים. 

האופציה הכי קלה היא לרכוש משקה על בסיס שיבולת שועל / שקדים או כל דגן או אגוז אחר קנוי ומוכן. לגבי האורז, עדיף לקנות כזה שהוא אורגני ומקורו ממקומות כמו איטליה, על מנת למנע מחשיפה מיותרת לארסן. המוצר שעונה לכל ההגדרות האלה, וגם טעים בעיני, הוא של חברת the bridge. נמצא בחניות הטבע ובחלק מהמרכולים. 

אופציה אחרת היא להכין משקה שכזה בבית לבד. שף ״אבא גיל״ שיתף אותנו דרך האתר בכמה מתכונים בסיסים כיצד לעשות את זה:

חלב שקדים:
השריית כוס שקדים ללילה, שטיפה וטחינה בבלנדר חזק עם 2-3 כוסות מים ו 2-3 תמרים. את מה שיצא לסנן בבד.

אפשר לשמור במקרר עד שלושה ימים.

חלב קשיו:
השריית קשיו למשך שעתיים עד שלוש, טחינה בבלנדר חזק עם 2-3 כוסות מים, 2-3 תמרים וקמצוץ מלח. את הקשיו אין צורך לסנן כיוון שהוא אגוז רך ומתפרק לחלוטין בטחינה.

חלב קשיו ללא המתקה ופחות דליל - ניתן להוסיף לתבשילים (בדומה להקרמה בשמנת) בדקות האחרונות לבישול, יעשיר כל תבשיל...

חלב אגוזי לוז:

חלב מאוד טעים. אגוזי לוז טריים, מושרים לילה וטוחנים עם 3 כוסות מים ו 3 תמרים. יש לסנן היטב עם בד סינון ולשמור בקירור

 

ואם זה נראה מסובך מדי, יש את האפשרות להיעזר ב״מכשיר הפלא״, בעל השם המוזר ״צ׳ופמיקס״ שמאפשר להכין את זה ממש בקלות. כמעט מכל אגוז או דגן ניתן להכין משקה צמחי. הדבר היחיד שצריך זה את המכשיר הזה (לא יקר ), וגם בלנדק מוט (סטיק). היופי כאן הוא שניתן לשלב טעמים, להוסיף תבלינים , מעט מלח ואולי מעט המתקה אם רוצים - יוצא טעים, בריא וזול עד מאוד!

chufamix product

 

לרווייה

אופיר פוגל, נטורופת

 

הוסף תגובה


קוד אבטחה
רענן

Facebook

כניסה / התנתקות

על מנת ליהנות מהתוכן שביקשת, כמו גם מכל מה שהאתר מציע בחינם, יש להירשם פעם אחת לאתר
להרשמה ראשונה לאתר לחץ כאן